Завдяки європейській інтеграції Україна позбувається технологічної відсталості

Дата: 14.12.2021 08:55
Кількість переглядів: 464

Все більше державних сервісів стають доступними онлайн, і статистика теж.

Все більше державних сервісів стають доступними онлайн, і статистика теж.Українці мають право знати все про свою країну: кількість мешканців, ринок праці, економічні показники тощо. Отримувати цю інформацію просто, без бюрократичних «квестів» – нормальна європейська практика.

І ось трохи перемоги від Державної служби статистики, забезпечили легкий доступ до офіційної статистики через мобільний додаток «Статистика в смартфоні».Відтепер не потрібно проводити час у завіяних пилом архівах або гаяти години життя на обробку вашого запиту. Додаток двомовний (українська та англійська), працює на ОС Android і його можна безкоштовно завантажити на Google Play. Наразі доступна інформація з 2015 року, що згрупована по темам ВВП, населення, ринок праці, ціни, промисловість, сільське господарство, будівництво, транспорт, торгівля та інші.

Актуальні дані, зручний пошук та наочна візуалізація робить обробку інформації зручною та швидкою – і полегшує життя студентам і науковцям, державним управлінцям і підприємцям. Та в принципі, будь-кому, кому потрібні перевірені цифри щодо життєдіяльності України.

Мета інформаційної кампанії #EUкраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

Зручність доступу до офіційних статистичних даних є одним з напрямів втілення Угоди про Асоціацію з ЄС. Статистика в смартфоні – зручна, швидка, доступна – це реалізація права громадян на інформацію і один із вимірів свободи.

Це – євроінтеграція!

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут: https://association4u.in.ua/

#ЦеЄвроінтеграція #Інтегруємось


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь