Щодо експорту харчових продуктів до Китайської Народної Республіки

Дата: 18.01.2022 13:23
Кількість переглядів: 215

      Арбузинське управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє про наступне.

    Відповідно повідомлення Генеральної митної адміністрації КНР, з 01.01.2022 набули чинності «Положення КНР про порядок реєстрації іноземних виробників імпортних харчових продуктів» (Декрет № 248) та «Правила КНР щодо управління безпекою імпортних та експортованих харчових продуктів» (Декрет № 249).

      Згідно нового порядку реєстрації, процедура подачі заявок на реєстрацію нових підприємств-виробників, здійснюється шляхом створення облікового запису у системі CIFER. Це необхідно для отримання реєстраційного номеру підприємства, який починаючи з 01.01.2022 необхідно вказувати при митному оформленні вантажів до КНР.

     Подання заявок на реєстрацію нових підприємств-виробників для експорту до КНР, шляхом направлення запиту через Головні управління Держпродспоживслужби з 01.01.2022 має здійснюватися для наступних категорій харчових продуктів:

  • яловичина;
  • харчова рослинна олія;
  • молоко та молочні продукти.

     Для інших груп товарів харчових продуктів, заявка для реєстрації та отримання митного номера КНР (який видається потужності після розгляду заявки митною службою КНР) через платформу CIFER має подаватись підприємством самостійно, шляхом створення власного кабінету потужності на платформі https://cifer.singlewindow.cn/

    Отримати посібник та додатки щодо порядку реєстрації можна на веб-сторінки Генеральної митної адміністрації (GACC).

     Починаючи з 01.01.2022, під час ввезення на територію КНР харчової продукції, у митній декларації у розділі «Категорія товару» в рядку підтвердження реєстрації іноземного підприємства виробника імпортованої харчової продукції (код дозволу 519) згідно зі стандартом, записується реєстраційний номер підприємства в КНР.

     При ввезенні на територію КНР харчової продукції слід зазначати на внутрішній та зовнішній упаковці продукції номер реєстрації підприємства в КНР або реєстраційний номер дозволу компетентного органу країни походження.

     Реєстрація вже зареєстрованих підприємств-виробників імпортованої харчової продукції залишаються дійсними. Зареєстровані підприємства подають заявку про продовження реєстрації відповідно до ст. 20 «Положення КНР про порядок реєстрації іноземних виробників імпортних харчових продуктів» протягом 3-6 місяців до закінчення терміну дії реєстрації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь