Обов’язкове подання звітності про використання води за формою   2ТП-ВОДГОСП (річна) 

Дата: 20.01.2022 08:10
Кількість переглядів: 236

Обов’язкове подання звітності про використання води за формою   2ТП-ВОДГОСП (річна) «Звіт про використання води»    до 01 лютого 2022року

         Відповідно до Порядку ведення державного обліку водокористування (далі – Порядок), затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 16.03.2015 №78, зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 03.04.2015 за №382/26827 (із змінами від 18.12.2020) водокористувачі підлягають державному обліку водокористування шляхом подання звіту про використання води за формою 2ТП-водгосп (річна) (далі – Звіт).

       Подача Звіту є обов’язковою для водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод у поверхневі водні об’єкти в обсязі від 5м3/добу та з врахуванням критеріїв, визначених у п. 1.5 Порядку.

      Подання Звітів здійснюється у електронному вигляді через Портал електронних послуг Держводагентства України (https://e-services.davr.gov.ua).

      Територіальні органи ДПС проінформовані, що водокористувачі повинні подавати до них копії електронних Звітів з відміткою про одержання (QR кодом, який формується після прийняття Звіту на Порталі) організацією, що належить до сфери управління Держводагентства України.

       Відповідно до ст. 55 Водного кодексу України неподання або несвоєчасне подання є порушенням умов спеціального водокористування та охорони вод та підставою для здійснення заходів реагування та контролю центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контроля) у сфері охорони і раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів та анулювання дозволу на спеціальне водокористування. 

        У разі неподання Звіту до 01 лютого 2022 року,  перелік не звітуючих водокористувачів за 2021 рік буде направлений Сектору у Миколаївській області Державного агентства водних ресурсів України та Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу для реагування відповідного діючого законодавства України.

        Для отримання консультацій і роз’яснень щодо заповнення звіту звертайтесь до відділу водних відносин та водного кадастру         РОВР у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв,    вул. Потьомкінська, 14 або за тел. (0512) 37-91-43.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь