Харчові продукти повинні бути безпечними!

Дата: 26.07.2022 15:33
Кількість переглядів: 163

  З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь та дотримання діючого законодавства в сфері безпечності харчових продуктів, Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує.

       Оператори ринку, що займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів повинні:

      - бути обов’язково зареєстровані у державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів;

       - впровадити на потужностях постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP);

      - не порушувати вимоги щодо забезпечення простежуваності та/або ведення записів (документації), передбачених законодавством про харчові продукти. На всі продукти харчування повинні бути товарно – транспортні накладні (ТТН);

      - дотримуватись встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів; до обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти, проводити їх чищення та дезінфекцію; до постачання води; до пакування та маркування харчових продуктів; під час поводження з харчовими відходами;

      - контролювати дотримання вимог до гігієни персоналу;

      - здійснювати реалізацію харчових продуктів з дотриманням температурних режимів та термінів зберігання;

       - вести результативну боротьбу зі шкідниками та гризунами.

       Відповідальність за порушення вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів передбачення статтями 65 та 66 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», зокрема:

      - порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів, якщо це створює загрозу для життя та/або здоров’я людини тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі шести мінімальних заробітних плат;

    - невиконання визначеного обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур НАССР тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат; 

       - порушення вимог щодо забезпечення простежуваності та/або ведення записів (документації), передбачених законодавством про харчові продукти, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі восьми мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат, тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь