Про офіційний запуск Державного аграрного реєстру  

Дата: 17.08.2022 16:37
Кількість переглядів: 230

 

 12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України (далі – Мінагрополітики України) запустило онлайн платформу для прямої й єдиної взаємодії держави та агровиробників – Державний аграрний реєстр (далі – ДАР).

ДАР – єдине вікно підтримки для українських аграріїв для отримання допомоги від держави, міжнародних організацій та банків.

Сільськогосподарські товаровиробники, які зареєстровані в ДАР, зможуть подавати заявки на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

Завдяки фінансовій допомозі Європейського союзу, найближчим часом Мінагрополітики України оголосить про перші дві програми підтримки малим аграріям, які будуть доступні в ДАР.

Зареєструватися в ДАР можуть виробники сільськогосподарської продукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності. Після реєстрації уся ключова інформація про виробника автоматично підтягується в ДАР і може бути перевірена сільгоспвиробником.

Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, має заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копії документів, і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті у ДАР в режимі реального часу за посиланням: https://www.dar.gov.ua.

Звертаємо Вашу увагу на те, що доступ до даних фермерів в ДАР матиме лише Мінагрополітики України та ті установи, що безпосередньо надають підтримку в ДАР і виключно з дозволу агровиробника.

«Без згоди фермерів вся інформація буде закритою для решти організацій».

Довідково

В ДАР буде відображатися наступна інформація:

  • дані про сільгоспвиробника з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та ФОПів;

  • інформація про земельні ділянки у власності та користуванні із Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру речових прав;

  • відомості про тварин, зареєстрованих у Єдиному державному реєстрі тварин.

За бажанням фермер зможе внести наступні дані:

  • статистичну інформацію за напрямами діяльності;

  • копію статуту (для юридичних осіб);

  • будь-які інші документи, які потрібні для участі в програмах підтримки (реєстраційні документи, звітність, фінансова інформація тощо).

 

 

Презентація Державного аграрного реєстру .

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь