Плекання резильєнтності в освітніх закладах».

Дата: 02.08.2023 14:55
Кількість переглядів: 82

Міністерство освіти і науки України запроваджує нову програму підвищення кваліфікації для педагогічних працівників «Плекання резильєнтності в освітніх закладах».

 Курс стане частиною пріоритетного проєкту «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти» Міносвіти, що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

 Головна мета програми – навчити освітян та практичних психологів закладів освіти навичкам та знаннями, що дозволять їм піклуватися як про своє психічне здоров'я, розвиваючи власну стресостійкість, так і застосовувати техніки оволодіння стресом, зняття емоційної напруги та плекання психологічної стійкості у роботі з учнями.

До переліку компетентностей, що вдосконалюватимуться зокрема входять:

  практичні навички щодо ідентифікації та активізації життєвих цінностей;

  здатність організовувати та надавати психологічну допомогу (індивідуальну та групову);

  ефективно вирішувати поширені труднощі в колективах, пов'язані з сучасними викликами у сфері психічного здоров’я, поведінковими особливостями учнів;

  визначати та керувати емоційним кліматом в колективах, наповнювати діяльність ресурсними й психологічно корисними активностями.

Ініціатори впровадження курсу впевнені, що програма дозволить значно покращити соціальні стосунки та якість комунікації в освітньому середовищі.

  - Якщо від когось і залежить наше майбутнє, то це від освітян. Вони відіграють ключову роль у формуванні наступних поколінь. Тому коли ми кажемо, що вчителі важливі, ми маємо доводити це корисними справами. Саме такою є нова програма підвищення кваліфікації педагогів. Вона дасть можливість педагогічним працівникам підвищити стійкість та зберегти власне ментальне здоров’я під час освітнього процесу. Це безумовно позитивно відобразиться і на педагогах, і на учнях. А головне, на всій системі освіти, - наголосила керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Оксана Збітнєва.

Розробником програми виступив Український інститут когнітивно-поведінкової терапії. Вона передбачена для широкого кола педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти.

  Програма дозволяє навчатися очно, дистанційно або за змішаною формою. Заняття згруповані у три модулі: "Модель резильєнтності для педагогічних працівників", "Модель резильєнтності у роботі з класами/групами", "Психологічне консультування техніками когнітивно-поведінкової терапії на основі моделі резильєнтності".

  Наказ Міністерства освіти та науки про затверждення програми доступний тут   https://mon.gov.ua/.../pro-zatverdzhennya-tipovoyi...

#тияк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь