У миколаївських ветеранів з’явилася своя «точка опори»

Дата: 04.08.2023 10:42
Кількість переглядів: 97

 

У миколаївських ветеранів з’явилася своя «точка опори»

Нещодавно на базі Чорноморського національного університету ім. П. Могили відкрили перший на півдні України й четвертий загалом у державі Центр ветеранського розвитку. Заклад розпочинає роботу у межах ініціатив Мінветеранів у контексті розбудови системи повернення військовослужбовців від військової кар’єри до цивільного життя.

Як повідомляє Мінветеранів, у цьому університеті багато років на системній основі працюють з військовими, їхніми сім’ями відповідно до різних програм адаптації військовиків до цивільного життя.

Тому саме цей заклад найкраще підходив для започаткування тут Центру ветеранського розвитку, де готуватимуть помічників ветеранів і надаватимуть різноманітні послуги, зокрема освітні й консультаційні, для наших захисників та захисниць. Виш доклав чималих зусиль, аби підтримати ініціативу Мінветеранів, адже це ресурсна справа. Довелося водночас відбудовуватися після кількох потужних ракетних ударів ворога у серпні торік і продовжувати активний розвиток нових спроможностей. Нині тут тепер навіть краще, аніж було до обстрілу.

 «Кожна громада сама обирає, яким шляхом рухатися, адже у них абсолютно відмінне співвідношення кількості ветеранів і членів родин загиблих військових. Тільки на місцях влада може краще розуміти, як їм допомогти. Мінветеранів, у свою чергу, може надати їм різні інструменти, що дозволять зняти зайву бюрократію, якщо з якихось причин це неможливо зробити на місцях. І коли говоримо про пілотний проєкт з розвитку Центрів ветеранського розвитку, слід вибудувати систему, які саме сервіси і в якій формі надавати. У кожного ветерана будуть цілком різні потреби, але нам варто подбати про формування безбар’єрних можливостей для їх задоволення. Подібне завдання виконуватиме наш інший проєкт із запровадження у ЦНАПах єдиного вікна для всіх ветеранських послуг», - зауважила заступник Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита, відкриваючи Центр ветеранського розвитку в Миколаєві.

Про особливості миколаївського Центру ветеранського розвитку, що матиме кілька дислокацій, розповідає видання «Новинарня»

 Детальніше: https://is.gd/rm5BqJ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь