Вітання начальника Первомайської районної військової адміністрації Сергія САКОВСЬКОГО

Дата: 24.08.2023 13:17
Кількість переглядів: 49

 

Незалежна та вільна молода Україна зустрічає свою 32 річницю у берцях. Сталевий дух свободи бадьорить серця Героїв, котрі сьогодні на передовій під покровом Всевишнього боронять землі від російського агресора. Пульсує козацька кров у жилах військових, котрі зі зброєю в руках дивляться ворогу в очі, а він жалюгідно продовжує обстрілювати квітучу Україну, забираючи життя нескорених українців. Але наш народ завжди цілеспрямовано йшов до здобуття свободи, щоб показати всьому світу велич країни, її багату культуру та духовність.

Нескорена держава воліла б зустріти 32 річницю незалежності у святковій барвистій вишиванці, пишному вінку з польових квітів, але без болю у серці та тривоги в душі. Проте гіркі сльози спадають з очей України-неньки, бо омиті кров’ю рідні землі. Землі, котрі споконвіку були українськими, а нині їх вороже хоче присвоїти росія.

Шлях до незалежності України завжди був тернистим. Постійні історичні вторгнення, панщина, козацькі битви, війни, роки радянського режиму, який не розцінював Україну як повноправну державу, затримували становлення країни як суверенної та самостійної держави. Але гідність та волелюбність для українців завжди були основоположними рисами, котрі закликали боротися за своє, рідне.

Україна та українці були рішучими у своєму виборі покінчити з радянським минулим. 24 серпня 1991 року Верховна Рада тогочасної УРСР переважною більшістю голосів ухвалила Акт про проголошення незалежності України.

Позаду залишилися роки запеклої боротьби за можливість бути вільними без комуністичної диктатури.

Важливим кроком становлення молодої держави стало ухвалення Конституції. Документ проголошував Україну як суверенну, демократичну і правову державу, закріплюючи головні права та свободи людей. Україну почала визнавати світова спільнота.

Під мирним українським небом у поті чола трудився наш народ, орієнтуючись на європейські цінності. Курс на європейську інтеграцію є свідомим вибором України, її громадян та публічної влади. З прийняттям незалежності стало актуальним питання повернення до європейського цивілізаційного простору, від якого Українська держава відійшла через історичні події ХVІІ ст. (Переяславська рада та укладення Березневих статей).

21 листопада 2013 року тогочасний уряд вирішив призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, хоча влада стверджувала, що курс на євроінтеграцію триває. Розпочалася Революція Гідності, що залишила незабутній слід в історії України. Її ідеали почали формувати нових українців та нову політичну ідентичність.

На тлі трагічних подій, які точилися взимку 2014 року в центрі Києва, ворожа росія розпочала давно сплановану спецоперацію з окупації Кримського півострова. А 14 квітня 2014 року було проголошено початок антитерористичної операції зі звільнення захоплених підконтрольними росії бойовиками територій Донецької та Луганської областей України.

Прикро та болісно, але війна триває й досі. Повномасштабне вторгнення країни з імперськими амбіціями в Україну 24 лютого 2022 року забрало життя багатьох військових та цивільних. Армія російської федерації бомбардує, обстрілює житлові квартали міст, знищує цивільну інфраструктуру, лікарні, школи, історичні пам'ятки у центрі Європи у XXI столітті. Але нікому не знищити нашу національну ідентичність. Україна витривала. Вона обов’язково зніме берці і знову постане перед світом у намисті з горобини та квітучім віночку із запашних квітів. Україна відродиться і гідно посяде своє місце серед вільних та незалежних держав. Із нами сьогодні увесь цивілізований світ. Ми відчуваємо його прихильність та підтримку. В Україну вірять так, як ми віримо у своїх військових, котрі хоробро захищають народ та державу.

З Днем Незалежності, наша прекрасна Україно! Країно, в якій свобода та правда цінується як життя. Наш народ завжди прагнув і прагнутиме справедливості та волі, а тому готовий дати гідну відсіч усім, хто посягатиме на рідні землі. Хай живе Україна незалежна та сильна, а в її полях дозріває золота пшениця, простягаючи своє колосся до сонця у мирному небі. Нехай кожен Герой повернеться із фронту додому із невичерпним переконанням, що Україна понад усе! Єдність, відданість, патріотизм сьогодні об’єднують усіх свідомих українців. Тож нехай так буде завжди! Слава Україні! Героям Слава!

З повагою начальник Первомайської районної військової адміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь