Цифровий апгрейд ветеранського сервісу: шлях до безбар’єрності, персональних можливостей та гідного життя захисників і захисниць

Дата: 04.09.2023 09:15
Кількість переглядів: 45

 

Цифровий апгрейд ветеранського сервісу: шлях до безбар’єрності, персональних можливостей та гідного життя захисників і захисниць

 Компонент цифрової модернізації, тобто диджиталізації країни — осучаснення інструментів, завдяки яким ветеранська спільнота зможе отримувати послуги та можливості, що надаватимуть держава, місцева влада або громади. Про цифровізацію як спосіб реалізації цілей та завдань ветеранської політики поговорили журналісти видання «Урядовий кур’єр» із заступницею міністра у справах ветеранів України Тетяною Калитою.

Вона зауважила, що головний принцип цифровізації у процесі анонсованих змін, це забезпечення зручності й доступності. І йдеться не лише про тих, хто отримує послуги, а й про людей, які їх надають.

Одним з ключових досягнень відомства Тетяна Калита вважає створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни за сприяння Ради міжнародних наукових досліджень (IREX). Цей реєстр об’єднує всіх осіб, які мають статус ветерана війни або є членами родин загиблих захисників. Цифрова система гарантує цілісність і уникнення будь-яких зловживань чи маніпуляцій з даними. Інформаційна система здійснює обмін даними з Державним реєстром актів цивільного стану громадян, що сприяє подальшій сумісності та узгодженню процесів. Нині в роботі ще дві інтеграції з базовими реєстрами країни.

 Загалом цифровізація облікових процесів, які здійснює Мінветеранів, сприяла створенню цілісного реєстру, забезпеченню безперешкодного доступу до інформації та послуг на порталі e-veteran.gov.ua, а також зменшенню корупційного впливу та оптимізації процесів, зменшенню паперів, часу, ручної праці і ще багато чого.

Ветеранське відомства нині активно працюємо над проєктом для демобілізованих, мета якого — підхопити, залучити їх після звільнення і поінформувати про можливість планування персонального шляху повернення в цивільне життя та про спектр наявних супровідних сервісів. Глобальна мета — створити при ЦНАПах єдину точку входу до послуг для ветеранів та членів родин загиблих героїв. Цей процес триває.

 Мінветеранів цілеспрямовано посилює диджитал-команду, зокрема наразі тут шукають директора цифрового департаменту. Посада потребує стратегічного мислення, лідерських якостей та готовності до впровадження змін.

Заступник міністра запрошує кваліфікованих спеціалістів долучитися до високої місії, якою опікується команда цифровиків.

 Детальніше – http://surl.li/ksdzq

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь