Про перейменування вулиць

Дата: 01.11.2023 11:14
Кількість переглядів: 111

Шановні жителі громади !

Згідно зі ст. 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» символіка комуністичного тоталітарного режиму включає назви районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів, підприємств, установ, організацій, у яких використані імена або псевдоніми осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік, працювали в радянських органах державної безпеки, а також назви СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік та похідні від них, назви, пов’язані з діяльністю комуністичної партії (включаючи партійні з’їзди), річницями Жовтневого перевороту 25 жовтня (7 листопада) 1917 року, встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України у XX столітті (крім назв, пов’язаних з опором та вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури).

Це дає підстави стверджувати, що таблички та дорожні вказівники з назвами вулиць, присвяченими комуністичним партійний діячам та подіям радянського періоду, є також символами комуністичного тоталітарного режиму. Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» публічне використання символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів на всій території України забороняється.

Крім того, збереження табличок з попередніми назвами вулиць та з застарілими дорожніми вказівниками дезорієнтує мешканців та гостей     громади , створюючи додаткові незручності.

 Тому  звертаємось  до мешканців Арбузинської громади перейменованих вулиць – « Зніміть табличку зі старою назвою .» За можливістю замініть табличку з новою назвою.

 Це сприятиме кращому візуальному сприйняттю для жителів та гостей нашої громади , тим самим прискорить адаптацію жителів до нових назв вулиць.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь