Про перейменування вулиць

Дата: 01.11.2023 11:14
Кількість переглядів: 101

Шановні жителі громади !

Згідно зі ст. 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» символіка комуністичного тоталітарного режиму включає назви районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів, підприємств, установ, організацій, у яких використані імена або псевдоніми осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік, працювали в радянських органах державної безпеки, а також назви СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік та похідні від них, назви, пов’язані з діяльністю комуністичної партії (включаючи партійні з’їзди), річницями Жовтневого перевороту 25 жовтня (7 листопада) 1917 року, встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України у XX столітті (крім назв, пов’язаних з опором та вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури).

Це дає підстави стверджувати, що таблички та дорожні вказівники з назвами вулиць, присвяченими комуністичним партійний діячам та подіям радянського періоду, є також символами комуністичного тоталітарного режиму. Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» публічне використання символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів на всій території України забороняється.

Крім того, збереження табличок з попередніми назвами вулиць та з застарілими дорожніми вказівниками дезорієнтує мешканців та гостей     громади , створюючи додаткові незручності.

 Тому  звертаємось  до мешканців Арбузинської громади перейменованих вулиць – « Зніміть табличку зі старою назвою .» За можливістю замініть табличку з новою назвою.

 Це сприятиме кращому візуальному сприйняттю для жителів та гостей нашої громади , тим самим прискорить адаптацію жителів до нових назв вулиць.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь