Ти як

Дата: 07.11.2023 13:36
Кількість переглядів: 56

Бернар-Анрі Леві, французький режисер, філософ, письменник та журналіст на третьому Summit of First Ladies and Gentlemen поділився враженнями про зйомки документальних фільмів, присвячених повномасштабному вторгненню Росії в Україну  

  «Я поставив своє життя на паузу. Вже понад півтора року ця пауза триває. Я зняв два документальні фільми, вже знімаю третій. За цей час зустрівся з великою кількістю людей. Я познайомився так само і з ворогами – тими, хто зараз у полоні ЗСУ. Можу сказати, що у росіян серйозні ментальні проблеми. Усі, в кого я брав інтерв'ю – чітко були ненормальні. Можливо, тому що вся Росія з'їхала з глузду. Я був просто вражений цим шаленством.

А ще я бачив десятки чудових людей, ваших героїв. Я провів з ними багато часу – дні, ночі, в бункерах, в траншеях, інколи біля Бахмута, Роботиного – наскільки я міг через свій вже поважний вік. Я спостерігав за їхніми операціями. І мене глибоко вразило, що всі вони дуже мудрі та спокійні. Звісно, є стрес, є горе, але вони настільки себе опановують, такі холоднокровні… Знаєте, якщо вважати, що ментальне здоров'я закінчується на лінії фронту, то можу сказати українцям: ваші захисники і цей фронт тримають так само. Для мене були вражаючими зустрічі з чоловіками та жінками, які взагалі місяцями не були на ротації. Днями й ночами вони жили під неймовірними обстрілами. Не можна навіть уявити це.

Наостанок я побачив ваших дітей. Хотів зняти повернення учнів до невеличкої школи в Україні. І це єдина країна в усьому світі, де повернення до школи – це дійсно завжди щасливий день, навіть під загрозою обстрілу. Ваше покоління, ваші діти та ваші онуки вийдуть із цієї війни переможцями, сильними. І навіть сильнішими, ніж були раніше».

  Саміт перших леді на джентльменів започаткований‌ першою леді України Олена Зеленська у 2021 році. Він об’єднує перших леді та джентльменів світу для обміну досвідом та реалізації спільних проєктів у гуманітарній, культурній, освітній та медичній сферах.

Третій саміт був присвячений темі: «Ментальне здоров'я: стійкість та крихкість майбутнього».

  Відетрансляцію заходу можна переглянути тут – https://www.youtube.com/watch?v=3Jb4cWrihxk

#flgsummit2023

#тияк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь