Просвітницький захід присвячений Дню Соборності України

Дата: 18.01.2024 15:38
Кількість переглядів: 57

18 січня 2024 року в приміщенні Первомайського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях був проведений захід із неповнолітнім суб’єктом пробації присвячений Дню Соборності України.

Під час заходу провідний інспектор  Первомайського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях Андрій Фоменко розповів, що 22 січня вся країна відзначає  День Соборності України. Прийнято також цей день називати Днем Державності України або Днем Єдності України.  Соборність – це об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території, єдність всіх громадян, незалежно від їх національності чи віросповідань. Наша держава у процесі свого творення йшла тернистим шляхом. Довгий час вона не мала єдиної території. Землі нашої Батьківщини належали іншим державам і були розірвані на шматки. Але Україна вистояла і сьогодні є єдиною, соборною і незалежною. 22 січня 1919 року о 12 годині на Софіївській площі міста Києва розпочалася урочиста церемонія проголошення Акта злуки. Злилися, стали цільними і неподільними, століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. День Соборності як раз і демонструє їх воз’єднання. Символом цієї події є живий ланцюг, громадяни нашої держави, взявшись за руки, утворили такий ланцюг, що розтягнувся від Києва до самого Івано-Франківська (через Львів) це мільйони людей і сотні кілометрів. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Також суб'єкту пробації була продемонстрована презентація про історію воз'єднання українських земель в єдину державу.

Захід проведений з метою поглибити знання суб'єктів пробації про історичний факт злуки українського народу та його значення для нашої держави; формувати риси національної свідомості українського громадянина; виховувати  повагу та любов до Батьківщини; та відповідно до Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30.06.2021р. № 673.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь