В Україні офіційно стартував другий етап наймасштабніших учнівських змагань країни «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Дата: 06.02.2024 11:29
Кількість переглядів: 60

В Україні офіційно стартував другий етап наймасштабніших учнівських змагань країни «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Другий етап загально-національного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» офіційно розпочався вчора, 5 лютого. Щоб учасники осягнули масштабність проєкту і обмінялися враженнями, п'ять міст і областей – Київ, Львів, Київщина, Дніпропетровщина й Одещина – вийшли у телеміст. Побажав удачі школярам і заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

«Повномасштабне вторгнення не повинне ставити на паузу життя наших дітей. Всебічний розвиток молоді, фізичне виховання, регулярні тренування спортивних навичок, формування особистостей - це те, що необхідне нашим дітям. В цьому і полягає ініціатива Президента Всеукраїнських шкільних ліг Пліч-о-пліч, в якій беруть участь півмільйона дітей – єднання і згуртованість через спорт», - сказав він.

 У кожному з 20 регіонів другий етап проєкту відкрили товариські поєдинки школярів і зірок спорту та шоу-бізнесу, військовослужбовців і владників. Разом із дітьми грали Христина Погранична, Анатолій Анатоліч, Олена Кравацька, Ілона Гвоздьова, Дмитро KADNAY та багато інших.

«Дякую організаторам за гарну ідею, а усім учасникам за сьогоднішній старт і цікаву гру! Пліч-о-пліч ми крокуємо разом до перемоги, обʼєднавшись у спорті. Це велика справа для дітей у такий важкий час. Ми заряджаємо один одного енергією і для всіх це є спортивною терапією. Цей проєкт – можливість відчути командний дух, атмосферу спілкування та дружби, можливість подорожувати з командою різними куточками нашої величної країни!» - сказав відомий український баскетболіст Станіслав Медведенко, який більшу частину кар'єри провів у НБА, а сьогодні зіграв разом із київськими школярами.

У Львові на відкриття другого етапу завітала фіналістка Олімпійських ігор у Токіо-2020 - Христина Погранична: «Насправді зараз дуже добре і актуально, що відбуваються такі заходи. Насамперед, це дуже підтримує спорт в Україні. А для дітей - це мотивація, розвиток, стимул до здорого способу життя, рухової активності і просто - це цікаво школярам!», - зазначила вона.

У Дніпрі школярів підтримала срібна призерка Олімпіади з академічного веслування Діна Міфтахутдінова: «Для мене особисто спорт почався зі школи. Я впевнена, що саме тут народжуються яскраві олімпійські зірочки. Бажаю успіху кожному з вас!»

Другий етап загально-національного проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» триватиме в регіонах до 30 березня. У ньому за право боротися на третьому, районному етапі змагатимуться школи територіальних громад. Загалом же до участі у пʼяти видах спорту зареєструвалось  29 055 колективів. Команди, які стануть найсильнішими в своїх областях, сперечатимуться за титул чемпіонів України.

 Нагадаємо «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – щорічні змагання, розроблені за європейським та світовим досвідом. Наш девіз – «Разом переможемо!». Мета - залучити якомога школярів до занять фізкультурою і спортом, сформувати у них лідерські якості, покращити соціальні навички і допомогти знайти нових друзів.

Відзначимо, проєкт активно підтримують зірки українського спорту, кумири тисяч юних спортсменів: Андрій Шевченко, Олександр Усик, Еліна Світоліна, Олександр Зінченко, Жан Беленюк і багато інших. Кількість зіркових амбасадорів постійно збільшується

#разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги #scl

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь