Щодо повідомлення RASFF № 2024.

Дата: 19.03.2024 09:33
Кількість переглядів: 28

Щодо повідомлення RASFF № 2024.1278-fup17

 

Первомайським районним  управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано  лист Держпродспоживслужби від 14.03.2024 № 11.1.3-21/5185, щодо повідомлення RASFF від 13 березня 2024 року №2024.1278-fup17, стосовно виявлення Salmonella spp. в гранульованому кормі для тварин, що експортувався з Німеччини (виробник: Interquell GmbH, Wehringen) до України (отримувач: ПП «ВІРІС», вул. Січових Стрільців, 4, м. Бровари, Київська обл., 07400).

Повідомлення RASFF направляється в порядку інформування та вжиття

відповідних заходів, передбачених Законом України «Про державний контроль

за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти

тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та Законом України «Про безпечність та гігієну кормів».

Відповідно до вимог  статті 9 Закону України «Про безпечність та гігієну

кормів» оператори ринку вид діяльності яких може бути пов'язаний з  реаліза-цією та/або обігом кормів у процесі їх виробництва  зобов’язані забезпечувати дотримання вимог законодавства про корми щодо маркування, представлення та пакування кормів на усіх стадіях виробництва та/або обігу кормів, також зобов’язані забезпечувати відповідність кормів вимогам безпечності, встановленим законодавством про корми та  вилучати та/або відкликати корми у випадках, встановлених законом.

       У разі виявлення вищезазначених гранульованих кормі для тварин негайно повідомляти Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на  електронну адресу: veterinar-arb@ukr.net, або  prv_dpss@dpssmk.gov.ua.

 

 

 

Щодо повідомлення RASFF № 2024.0905-fup8

 

Первомайським районним управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від від 14.03.2024 № 11.1.3-21/5165 щодо інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 13 березня 2024 року № 2024.0905-fup8 (далі - повідомлення RASFF).

Відповідно до повідомлення RASFF виявлено хлорпірифос-етил у сушених помідорах, походженням з Тунісу (експортер: Ste antica agricole), що експортувались з Італії (пакувальник: La Cerignola di una volta) до України (отримувач: ТОВ «ГУД ПРОД ФУД», вул. Промислова 2, м. Кролевець, Кролевецький р-н, Сумська обл., 41300).

Повідомлення RASFF направляється в порядку інформування та вжиття відповідних заходів, передбачених законами України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». 

Відповідно статті 20 Закону  України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості

харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

Вищевикладену інформацію просимо довести до відома операторів ринку, діяльність яких пов'язана обігом зазначеного харчового продукту та розмістити на офіційному сайті і мережі фейсбук до 02.10.2023.

У разі виявлення вищезазначеної харчового продукту,

негайно повідомляти Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на  електронну адресу: veterinar-arb@ukr.net, або prv_dpss@dpssmk.gov.ua.

    

Додаток 1.

Додаток 2.

Додаток 3.

Додаток 4.

Додаток 5.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь