Я співчуваю

Дата: 02.04.2024 13:15
Кількість переглядів: 90

Я співчуваю

  Цього достатньо, аби словами підтримати людину, яка проживає втрату. Все інше можна сказати очима, дотиком, присутністю. Бути просто поруч – це дуже важливо.

  В цьому переконаний Олег Романчук, відомий лікар-психотерапевт, дитячий психіатр, директор Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету.

  Він став гостем нового епізоду сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Олена Зеленська.

  Олег Романчук розповів, що трапляється з нами, коли близька людина йде з життя, як прожити та пережити горе, які процеси є нормальною реакцією на втрату, а які потребують додаткової психологічної допомоги.

  Під час відвертого інтерв’ю на тему, яку ми звикли замовчувати, експерт поділився власним розумінням втрати.

«Досвід втрати у своїй найглибшій суті для мене – це спосіб, як стосунки й любов є сильнішими за смерть. Як ті, кого ми любимо, є завжди, з нами, ще глибше, ще ближче, у самій глибині нашого серця. Вони стають частиною нашого світу. Я сумую за ними й буду сумувати все життя. Але завдяки тому, що ці люди були в моєму житті й торкнулись мене своєю любов'ю, їхня любов може жити в мені. Смерть може забрати фізичне життя, але вона не може зупинити стосунки й не може зупинити любов».

  Конспект інтерв'ю тут - https://www.village.com.ua/.../348965-prostimy-slovami-4-ep4

  Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

   Apple Podcasts - https://apple.co/3TMC0CC

  Google Podcasts - https://bit.ly/43vFr3H

  SoundCloud - https://bit.ly/3x8qZ5S

  Spotify - https://bit.ly/43vFo81

  YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=LhXodKS_WUg

  Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської провадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO).

#тияк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь