Смачний і доступний продукт – морозиво!!!

Дата: 15.05.2024 13:57
Кількість переглядів: 62

Морозиво це смачний і доступний кожному продукт, попит на який стрімко зростає з настанням перших теплих днів.

       Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує споживачів щодо  якості, безпечності та умов реалізації морозива, як харчового продукту, який полюбляють діти та дорослі, особливо в спекотні дні.

Споживачам, щоб убезпечити себе від неприємних сюрпризів, обираючи морозиво в закладі торгівлі, варто звернути увагу на сам перед:

  • на морозильну камеру  – температурний режим має відповідати умовам зберігання, зазначеним на упаковці продукту;
  • на форму − якщо морозиво деформоване, це говорить про те, що продукт був розморожений;
  •  на упаковку, на якій зазначена назва та склад продукту, виробник, дата виготовлення, термін придатності, харчова та енергетична цінність, умови зберігання, маса нетто та наявність алергенів;
  • на упаковці повинно бути  зазначено Державні стандарти України (ДСТУ) – це нормативні документи, які діють на території України і використовуються усіма підприємствами незалежно від форми власності та підпорядкування, громадянамисуб'єктами підприємницької діяльності, міністерствами (відомствами), органами державної виконавчої влади, на діяльність яких поширюється дія стандартів.

В Україні є три державні стандарти для виготовлення морозива:

-        ДСТУ 4733:2007– морозиво на молочній основі (молочне, вершкове і пломбір) повинно виготовлятися винятково з молока та продуктів його переробки, без застосування будь-яких жирів та білків немолочного походження;

-         ДСТУ 4734:2007 – виготовляється на основі плодово-ягідної або овочевої сировини з додаванням цукрового сиропу, натуральних барвників, ароматизаторів та інших необхідних для виробництва інгредієнтів;

-        ДСТУ 4735:2007 – виготовляють із комбінованим складом сировини і випускають із частковою заміною молочної сировини на компоненти рослинного походження (рослинні жири).

Проте, окрім наведених вище стандартів, допускається виготовлення морозива за індивідуальною рецептурою. В такому випадку на етикетці продукту замість звичного напису ДСТУ буде зазначена абревіатура ТУ (техні́чні умо́ви — нормативний документ, що встановлює внутрішні технічні вимоги, яким повинна відповідати продукція, процес або послуга, та визначає процедури, за допомогою яких може бути встановлено, чи дотримані такі вимоги). Обираючи таке морозиво, варто зважати на те, що підприємство-виробник має право самостійно вирішувати питання вибору складових компонентів цього продукту.

Обирайте літній десерт правильно і споживайте його з користю й задоволенням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь