Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта рішення Арбузинської селищної ради  «Про затвердження Правил благоустрою території населених пунктів Арбузинської  селищної територіальної громади»

Дата: 28.05.2024 16:02
Кількість переглядів: 57

 

1. Вид та назва регуляторного акта

Рішення Арбузинської селищної ради «Про затвердження Правил благоустрою території населених пунктів Арбузинської селищної територіальної громади».

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності

  Відділ архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства, благоустрою, соціально-економічного розвитку, інвестицій та проєктування виконавчого комітету Арбузинської селищної ради.

3. Цілі прийняття акта

Основними цілями його прийняття є:

  • встановлення законодавчо врегульованих прав та обов’язків учасників правовідносин у сфері благоустрою території населених пунктів,
  • забезпечення діяльності підприємств різних форм власності та проживання мешканців в умовах, які відповідають належним санітарно-гігієнічним нормам та правилам;
  • захист довкілля, збереження об’єктів та елементів благоустрою, у тому числі зелених насаджень, їх раціональне використання, належне утримання та охорона.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження результативності: 

   27.05.2024р. по 27.06.2024р.

 5. Тип відстеження заходів: базове відстеження.

  6. Методи одержання результатів відстеження:

 Для проведення базового відстеження результативності регуляторного акта використовувався статистичний метод одержання результатів відстеження.

 7.  Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також засоби одержання даних:

- кількість скарг, звернень про порушення питань, пов’язаних з благоустроєм, забезпеченням чистоти і порядку на території Арбузинської територіальної громади, що подані та зареєстровані через відділ організаційно- кадрової роботи виконавчого комітету Арбузинської селищної ради;

- кількісних даних щодо встановлення нових та відновлення існуючих елементів благоустрою. Зокрема про кількість висаджених дерев, кущів, квітів, а також про встановлення лавок, урн;

- кількість дерев, для яких зроблено санітарна чиста крон, або зрізання старих сухих аварійних дерев;

- даних щодо кількості укладених договорів про вивезення сміття та побутових відходів КП «Арбузинський ККП», що визначені виконавцем послуги зі збирання та вивезення твердих побутових відходів на території Арбузинської селищної ради;

- даних щодо кількості порушень Правил благоустрою, які обчислюються відповідно до кількості протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП;

- даних щодо розміру надходжень коштів до місцевого бюджету від фінансових санкцій за порушення Правил благоустрою, наданих відділом фінансів Арбузинської селищної ради.

 

8.Кількісні та якісні значення показників результативності акта

 Зі статистичних даних може бути отримане кількісне значення таких показників результативності: 

№ з/п

Показники результативності

Фактичний показник за період дії регуляторного акту

1

кількість скарг, звернень про порушення питань, пов’язаних з благоустроєм, забезпеченням чистоти і порядку на території  Арбузинської селищної ради

    -

2

кількість дерев, для яких зроблена санітарна чиста крон, або зрізання старих сухих аварійних дерев;

10

3

Кількість даних щодо встановлення нових елементів благоустрою :

  • встановлення лавок, урн
  • висадження дерев, кущів

 

 

 

           10

 1000

4

кількість укладених договорів про вивезення сміття та побутових відходів

 

55

5

Кількість складених протоколів за адміністративне правопорушення по ст. 152 КУпАП

12

6

 розмір надхождень до бюджету від сплати штрафів за порушення Правил благоустрю  ст. 152 КУпАП

   3570 грн.

 

Лише шляхом соціологічного опитування можна отримати значення якісних показників результативності  акту :

- підвищення рівня благоустрою в селищах та селах громади, забезпечення чистоти та порядку;

- рівень регулювання прав та обов’язків учасників правовідносин в сфері благоустрою;

- чистота і порядок на об’єктах благоустрою в селищах та селах громади, за недодержання яких передбачено адміністративну відповідальність.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

 Основна ціль прийняття проекту рішення – створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності середовища, захист довкілля, покращення санітарного стану в селищах та селах громади, збереження об'єктів та елементів благоустрою, у тому числі зелених насаджень, їх раціональне використання, належне утримання та охорона, встановлення єдиних, чітких вимог щодо утримання об'єктів благоустрою населених пунктів в належному санітарно-технічному стані, сприяння їх збереженню є досягнутою.

 На момент проведення базового відстеження можна зробити висновок, що даний регуляторний акт відповідає принципам державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, допоміг у досягненні чітко визначеної мети – утримання території об’єктів благоустрою на території населених пунктів Арбузинської  територіальної громади в належному стані шляхом стимулювання об’єктів господарювання дотримуватись вимог законодавства України у сфері благоустрою.

Завдяки прийняттю даного регуляторного акту підвищилась відповідальність суб’єктів господарювання, власників приватних будинків за утримання закріпленої території в належному санітарному стані.

Результати реалізації положень регуляторного акта мають позитивний наслідок ,він не потребує змін чи доповнень, Можна зробити висновок, що цілі ухваленого рішення селищної ради досягнуті повною мірою.

Внесення змін буде відбуватись у разі необхідності, після періодичного відстеження результативності або зміни чинного законодавства України.

Повторне відстеження результативності буде проведено через рік з дня набрання чинності положень даного акту, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цього акта.

За результатами повного відстеження буде визначена ефективність та доцільність акту.

 

Селищний голова                                                                         Євгеній ТРАВЯНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь