Одним з ефективних способів захистити ваші акаунти від зламу є використання багатофакторної автентифікації

Дата: 23.07.2024 14:08
Кількість переглядів: 26

 

 

Фото без опису

 

Це – як додатковий шар захисту ваших сторінок у соціальних мережах, месенджерах, електронній пошті тощо. Оскільки навіть, якщо хтось дізнається ваш пароль, він не зможе увійти до облікового запису без додаткового підтвердження.

 

Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

 

З використанням багатофакторної автентифікації під час здійснення входу у ваш акаунт, окрім стандартного логіну та пароля, також необхідно вводити додатковий код, який буде надіслано на ваш смартфон, адресу електронної пошти або у відповідний застосунок. Такий код потрібно вводити в тих випадках, коли вхід до вашого акаунту буде здійснюватися з невідомого браузера або мобільного пристрою. Але важливо обрати найбільш надійний спосіб налаштування багатофакторної автентифікації з усіх можливих, їх є кілька:

 

- перший спосіб (менш безпечний) – отримання коду підтвердження через SMS або повідомлення в месенджерах. Він є менш безпечний через можливість перехоплення зловмисниками таких повідомлень.

 

- другий спосіб (більш безпечний) – використання спеціальних застосунків, таких як: «Authy», «Google Authenticator», «Microsoft Authenticator». Вони генерують одноразові коди, які змінюються кожні 30 секунд, унеможливлюючи їх перехоплення. Зазначені застосунки дають змогу додавати кілька облікових записів з різних сервісів, таких як: «Google», «Facebook», «Dropbox» та інші, які підтримують багатофакторну автентифікацію.

 

Також важливо налаштувати сповіщення про здійснення підозрілого входу у ваш обліковий запис. Багато платформ пропонують цю функцію, сповіщаючи вас, коли хтось намагається увійти до вашого облікового запису з незнайомого пристрою.

 

Не ризикуйте безпекою вашого облікового запису. Використовуйте багатофакторну автентифікацію, щоб забезпечити його максимальний захист!

 

Більше інформації про налаштування багатофакторної автентифікації читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансівhttps://promo.bank.gov.ua/payment.../autentication.html.

 

#КіберПес

#КіберКіт



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь