Ти як

Дата: 28.08.2024 14:01
Кількість переглядів: 24

Покладіть руку на серце й скажіть собі щось на зразок: «Те, що відбувається зі мною, насправді важко й мені зараз страшно. Але я маю сили, щоб подолати це. Я не один». Поєднання фізичного дотику й добрих слів протягом усього 20 секунд – це ефективна практика, яку ми можемо зробити самі для себе, коли немає поруч когось, хто міг би нас підтримати.

Це лише одна з вправ самоспівчуття від клінічного психолога й викладача психіатрії в Гарвардській медичній школі, який є відомим дослідником усвідомленості Кріса Гермера.

Науковець наголошує, що самоспівчуття - це не про егоїзм, слабкість чи жалість до себе, а дієвий інструмент посилення власної стійкості.

  Як співчуття до себе допомагає проживати труднощі, долати самотність і відчуття ізольованості й чому доброта в ставленні до себе поліпшує наші стосунки з іншими він розповів в новому епізоді сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?.

Свої слова підтверджує науковою експертизою: «Нашу усвідомленість обмежує страх, який живе в тілі. Дослідження показують, що самоспівчуття збільшує варіабельність серцевого ритму й тонус блукаючого нерва, а це означає, що самоспівчуття створює фізіологію безпеки. Також самоспівчуття зменшує збудження симпатичної нервової системи, знижує рівень кортизолу й адреналіну, підвищує активність парасимпатичної нервової системи, яка відповідає за стан спокою».

Конспект інтерв'ю тут: https://www.village.com.ua/.../354063-prostimy-slovami-4...

Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

 Apple Podcasts - https://apple.co/4fT0vXQ

 SoundCloud - https://bit.ly/4dOVMVc

 Spotify - https://spoti.fi/3YUnRWP

 YouTube Music - https://bit.ly/4fWAl6E

 YouTube - https://bit.ly/4dWKr5H

  Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO).

#тияк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь