Пенсійний фонд України

07 Лютого, 2023 р., 15:53
З 01 січня 2023 року змінилися суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкових авто на території України. Розмір збору залежить від суми прожиткового мінімуму, який з 1 січня становить 2684 грн.
01 Лютого, 2023 р., 10:34
Запитання: Які пільги на оплату комунальних послуг передбаченні для вдови загиблого військовослужбовця? Відповідь: Вдова загиблого Захисника України має право на пільги, визначені статтею 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», зокрема, на 50-відсоткову знижку з оплати комунальних послуг. Пільга надається без урахування середньомісячного доходу на такі послуги:  з управління багатоквартирним будинком;  з постачання та розподілу природного газу, електричної і теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;  на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньо-будинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об'єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги в такому будинку;  на придбання твердого палива і скрапленого газу. При розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. м на сім'ю.
27 Січня, 2023 р., 09:50
01 січня 2023 року набрала чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», яким передбачено, що саме ПФУ є уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
24 Січня, 2023 р., 13:47
Громадянам, які перебувають або перебували у трудових відносинах та які переселилися з тимчасово окупованих територій або з територій, де ведуться активні бойові дії, та не змогли отримати від свого роботодавця страхові виплати за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, такі виплати надаються за рахунок коштів Пенсійного фонду України. Зокрема, ВПО мають право на такі виплати:  допомога по тимчасовій втраті працездатності ( “лікарняні”);   допомога по вагітності і пологах (“декретні”);  допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві).  Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому законодавством порядку листок непрацездатності. Такі виплати Пенсійний фонд України призначає і виплачує безпосередньо застрахованим особам, без формування заявирозрахунку.  Для отримання допомоги працівникам, які переселились з небезпечних територій, необхідно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України і надати такі документи:  оригінал і копію довідки про взяття на облік ВПО;  оригінал і копію паспорта громадянина України;  оригінал і копію довідки про присвоєння ідентифікаційного податкового номера;  листок непрацездатності (у разі наявності його в паперовій формі). Решту необхідної інформації фахівці Фонду самостійно отримають із реєстрів.
24 Січня, 2023 р., 13:46
Громадянам, які перебувають або перебували у трудових відносинах та які переселилися з тимчасово окупованих територій або з територій, де ведуться активні бойові дії, та не змогли отримати від свого роботодавця страхові виплати за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, такі виплати надаються за рахунок коштів Пенсійного фонду України.
17 Січня, 2023 р., 14:52
В Україні, працюючі жінки, при виході у відпустку по вагітності та пологах, отримують відповідну допомогу.
17 Січня, 2023 р., 14:51
Запитання: «У трудовій книжці, яка була оформлена ще в радянські часи, виправлено моє ім’я (Наталія на Наталя), і в кутку трудової книжки є запис з печаткою «виправленому вірити».
17 Січня, 2023 р., 14:51
Законодавство визначає категорії громадян, яким житлова субсидія може призначатися на понаднормову площу житла. Це непрацездатні непрацюючі особи, які проживають самі. До них належать: пенсіонери, які отримують пенсію за віком, у зв’язку з втратою годувальника або по інвалідності, а також ті, які досягли пенсійного віку і отримують пенсію за вислугою років; громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особі, яка не має права на пенсію, та особи з інвалідністю; люди, які одержують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю; громадяни, які отримують тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючим, які досягли загального пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату; особи, які не досягли повноліття. Аби скористатися правом призначення субсидії на понаднормову площу житла, потрібно зазначити свою належність до однієї з визначених пільгових категорій в декларації. Підстава: постанова Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.
11 Січня, 2023 р., 13:31
Це два різних електронних документи, що генеруються та зберігаються у різних державних електронних реєстрах, водночас, тісно пов’язані між собою, оскільки засвідчують факт тимчасової непрацездатності людини. У разі хвороби людина звертається до лікаря.
11 Січня, 2023 р., 13:30
З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві визначено Пенсійний фонд України.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь